Edward Cullen på wikipedia

Detta kan man läsa om Edward Cullen på wikipedia


Edward Cullen
(Edward Anthony Masen Cullen) är en fiktiv karaktär från bokserien The Twilight Saga.

The Twilight Saga är en bokserie i fyra delar skrivna av Stephenie Meyer. Seriens fyra delar heter, Om jag kunde drömma (Twilight), När jag hör din röst (New Moon), Ljudet av ditt hjärta (Eclipse), Så länge vi båda andas (Breaking dawn). Edward är en vampyr som blir förälskad i en människa, Isabella Swan. Första boken utspelar sig i highschoolmiljö i staden Forks, där Edward och hans familj bor. Cullens har valt att leva som "vegetarianer", och dricker därför bara djurblod. När Bella flyttar till Forks för att bo med sin pappa förändras hennes och Edwards liv för alltid. Stephenie Meyer började visserligen att skriva på en femte bok, Midnight Sun, som skulle vara ur Edwards perspektiv, men eftersom stora delar av innehållet i boken läckte ut på internet så är det osäkert om den kommer att publiceras.

Edward Cullen har bronsfärgat hår, och en ögonfärg som varierar mellan bärnsten, topas och svart. Innan han blev vampyr hade han gröna ögon. Han beskrivs som otroligt vacker, liksom alla vampyrer. Som person är han väldigt "manlig" och tar den manliga rollen på stort allvar. Han är en gentleman och har en lockande och tilltalande röst. Han är även väldigt generös, omtänksam och mystisk. Han luktar även väldigt gott.

Edward har en förmåga att läsa tankar, alla utom Bellas, vilket gör honom frustrerad men också fascinerad. Edwards förmåga gör att han kan höra alla tankar från personer som är i närheten av honom och personer som han har ett väldigt starkt band med.

Edward blev biten av sin "far" Carlisle och förvandlades till vampyr när han låg inför döden i spanska sjukan på ett sjukhus i Chicago år 1918. Carlisle gjorde detta efter att ha vårdat Edwards föräldrar utan att kunna rädda dem. På sin dödsbädd bad Edwards mor Elisabeth Masen Carlisle att göra allt som krävdes för att rädda hennes son. Sedan dess förblir han för alltid 17 år. Han föddes den 20 juni i Chicago 1901.

Robert Pattinson har rollen som Edward i filmerna som hade premiär i Sverige den 21 november 2008. Den andra filmen (New Moon) hade premiär i Sverige den 20 november 2009, och den tredje filmen (Eclipse) hade premiär i Sverige den 30 juni 2010. Breaking dawn blir två filmer och den första kommer ha premiär den 18 november 2011, och den andra delen den 16 november 2012


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0