Twilight fest

"Twilight"-febern är på väg att drabba Sverige med full kraft igen. "Eclipse" har premiär i juni. Då släpps också Stephenie Meiers kortroman "Bree Tanners andra liv". Men redan den 15 maj arrangerar två 15-åriga Malmötjejer en "New Moon"-fest i Mazettihuset.

Bildmaterial

Maya Figueroa Nannskog och Felicia Borgström driver "Twilight"-bloggen Twilightskane. Lördag 15 maj arrangerar de en fest för Twilighters från hela Skåne på Mazettihuset i Malmö.HD/NST STEFAN ED

Twilight-datumen du inte vill missa

15 maj Felicias och Mayas "New moon"-träff, Mazettihuset, Malmö klockan 13-18. Alla är välkomna, ingen föranmälan nödvändig.

5 juni Release av kortromanen "Bree Tanners andra liv" på nätet och i bokform klockan 06.01 (sfbok.se).

25 juni "Eclipse"-soundtracket släpps

30 juni "Eclipse" har premiär

13 augusti "The Runaways", filmen om bandet med samma namn med Kristen Stewart i huvudrollen, har svensk premiär

18 nov 2011 "Breaking dawn" har premiär

Felicia Borgström och Maya Figueroa Nannskog drar plasten av en pappfigur föreställande de viktigaste karaktärerna från "Twilight". Robert Pattinson, Taylor Lautner och Kristen Stewart som Edward, Jacob och Bella vecklas ut i vardagsrummet i lägenheten i centrala Malmö. Den 15 maj ska figuren transporteras därifrån och några hundra meter till Mazettihuset, där Felicia och Maya arrangerar sin andra träff för "Twilight"-fans från hela Skåne.

— Man ska kunna ta ett foto på sig själv vid den och skriva ut som minne, säger Felicia.

— Sedan kommer vi ha quiz, diskussioner och utlottningar, fyller Maya i.

— Och vi ska baka, så det kommer finns något gott att mumsa på för en billig peng, säger Felicia.

Felicia Borgström och Maya Figueroa Nannskog träffades när de började högstadiet på Rönnenskolan. Något år senare kom den första "Twilight"-filmen till Sverige.

— Det blev jättemycket i skolan om böckerna. När jag började läsa dem blev jag helt galen. Jag pratade om dem hela tiden och tvingade Maya att läsa. Sedan blev hon lika galen som jag, säger Felicia. Maya nickar instämmande.

Flickornas "Twilight"-feber resulterade först i bloggen Twilightskane, med lite teknisk assistans från Mayas faster. Därefter ville de organisera en "Twilight"-träff för att komma i kontakt med likasinnade. Med hjälp av ett stipendium från Kultur-Expressen blev projektet verklighet i november förra året.

60 personer kom till förra festen, till årets räknar de med ett hundratal. Den kommer mitt i de nationella proven, så flickornas dagar är fulla. Men det är det värt. Blogg och fester har gett dem många nya vänner.

— Vi har en kompis i Spanien, en i Bolivia. Men vi pratar mest om "Twilight". Bloggen har ungefär 2000 besökare per dag, tror vi. Vi har fått rätt många vänner.

Och kanske även en del fiender. Att älska "Twilight" innebär ibland att man måste stå ut med en oförstående omgivning.

— Det är klart att det finns några i skolan..., säger Maya.

— Vi är starka, vi kan ta det, säger Felicia.

Det är långt till 5 juni och längre till 30 juni. Så, för att travestera en rad ur "Ljudet av ditt hjärta", den svenska översättningen av "Eclipse":

"Det är bra att Felicia och Maya ordnar denna festen. Du behöver muntras upp."

Det är bara robsten!

 

källa:Hd.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0