Remember me...

...är en film där (som alla förmodligen redan vet) RP spelar... Hittade lite... eller nej det är nog fel ord... Jag hittade Mycket info om filmen...
Jag vet att det var et antal månader sedan filmen kom ut men ändå.......

En del skådespelare är så pass populära från något annat sammanhang att de automatiskt skänker en film de medverkar i massvis med gratis marknadsföring. Stjärnan och flickfavoriten Robert Pattinson från ”Twilight” är ett lysande exempel på detta.
Filmen

Tyler (Robert Pattinson) har hamnat lite vilse i livet. Han sörjer fortfarande sin äldre bror som tog livet av sig några år tidigare, har en frostig relation till sin förmögne far och vet inte alls vad han egentligen vill göra med sitt liv. Alkohol, grubblerier och tillfälliga relationer fyller hans vardag. Efter ett krogslagsmål blir han, något orättvist, arresterad. Av en slump får hans bästa vän syn på polisen som utförde arresteringen när denne skjutsar sin dotter till universitetet där de studerar och en förvirrad plan att hämnas gror: Tyler ska ragga upp dottern och låta henne bli den senaste av hans många erövringar. Dottern heter Ally (Emilie De Ravin) och plågas även hon av ett dödsfall i sitt förflutna, nämligen då henne mor blev ihjälskjuten mitt framför hennes ögon. Naturligtvis blir Tyler och Ally stormförälskade, då de äntligen tycks hittat någon som förstår dem. De båda är dock två väldigt trasiga människor och avsikten bakom att Tyler ens tog kontakt med henne var ju allt annat än nobel. Det förflutna har ju en viss förmåga att hinna ifatt människor.



Till formen är Remember Me egentligen en ganska traditionell romantisk komedi, där en hemlighet utgör ett framtida hinder för deras gemensamma lycka och en sprallig kompis får stå för de komiska poängerna Genrekonventionerna fjättrar filmen och hindrar den från att måla upp hela den bild man bara anar sig till och betydligt hellre hade tagit del av, jämfört med den ganska trista kärlekshistorien som man redan sett tusen gånger tidigare, fast bättre utfört. Scenerna mellan Tyler och hans osäkra lillasyster är riktigt fina, men blir tyvärr ständigt övergivna för att ge plats åt mer romantik. Det största problemet är ju då att det tyvärr helt saknas kemi mellan de båda huvudrollsinnehavarna, samtidigt som både Pattinson och De Ravin är lite för tunna som skådespelare för att kunna bära upp sina roller. Jag hade mycket hellre sett mer av den till synes kalla, men nyanserade, pappan till Tyler, briljant spelad av Pierce Brosnan eller den ruffige och plågade pappan till Ally, spelad av alltid duktige Chris Cooper (åldras inte den mannen längre?). 

På slutet knyter regissören Allen Coulter omsorgsfullt ihop alla trådar i raskt takt på ett väldigt konstruerat vis, samtidigt som jag kommer att tänka på såväl Twilight Zone som Sagan om konungens återkomst. Om detta är något positivt eller inte får ni ta reda på själva.



Bild och ljud

I vissa mörkare scener ser det platt, murrigt och blaskigt ut, men i övrigt håller bilden en bra nivå. Kanske har det polerats lite med DNR, men egentligen inget som stör. Vad gäller ljudet så är det heller inget att klaga på, åtminstone inte på DTS-spåret som jag lyssnade igenom. All dialog är tydlig och musiken låter behaglig, även om det är ett allt annat än detaljrikt spår.

Extramaterial

Ett kommentarspår med huvudrollsinnehavarna Pattinson och De Ravin kompletterade med Ruby Jerins som spelar lillasyster Caroline samt Nick Osborne, en av filmens producenter. Ett gemytligt spår, där de berättar om anekdoter från inspelningarna, fnissar och ger sig in i en del funderingar kring vissa av filmens teman. Inget överdrivet bra spår, men humöret är hela tiden på topp i alla fall.

På baksidan står det att dokumentären om inspelningarna av filmen skulle vara 28 minuter, vilket dock inte stämmer då den bara är ungefär hälften så lång. Tack och lov. En extremt intetsägande ryggdunkarfestival där det tävlas i plattityder. 

Utländska utgåvor har även ett kommentarspår från regissören, men detta har plockats bort till det svenska släppet.


Sammanfattning

Romantiken fungerar mindre bra och tar utrymme från de delar som faktiskt har potential. I övrigt är det ett godkänt, men slätstruket, drama med en del fina skådespelarinsatser. Den svenska utgåvan saknar ett kommentarspår som finns med på bland annat R1, men i övrigt är den helt ok.


Källa:http://www.dvdforum.nu


Vad tyckte ni? Var lite info lite fel ord?
Jag såg lite av Remember me här om dagen, ni som har sätt hela, stämmer det ? Var den bra? Mer får ni inte säga, jag måste få en chans att se hela själv först... hihihi...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0