Ursprungsbefolkning behandlas ofta på ett omodernt sätt av Hollywood – men inte i Twilight. Nu hyllas filmerna för att ge en modern bild av unga indianer.

USA ursprungsbefolkning behandlas ofta på ett omodernt sätt av Hollywood – men inte i Twilight. Nu hyllas filmerna för att ge en modern bild av unga indianer.

På onsdag är det premiär för Eclipse, den efterlängtade tredje Twilightfilmen. Förväntningarna är stora, såklart, och filmens stjärnor syns överallt.

Nyligen uttalade sig Chaske Spencer, ledaren för varulvsgänget, om Twilights banbrytande sätt att hantera USA:s unga urinvånare.

Han är själv indianättling och berättar för Reuters att det har varit extra spännande att jobba med Twilight eftersom filmerna lyckas ge den unga publiken en ny och mer positiv bild av unga indianer.

Här får han i sin mänskliga roll klä sig vanligt i jeans. Till skillnad från i många andra filmer där skådespelare som han själv kläs upp i läder och fjädrar och tvingas porträttera historiska indianer i vilda Western.

– En hel del stereotyper krossas i Twilight. Vi är en del av det här fenomenet och får komma fram i ett nytt ljus. Och kidsen gillar det, säger han.

Svenska fans laddar för fullt inför premiären av Eclipse, förra veckan med det stora Twilightevenemanget på hovet som lockade 9000 fans.

Både Kristen Steward och Taylor Lautner var på plats i Stockholm. I amerikansk tv berättar Taylor Lautner att den svenska huvudstaden gjorde stort intryck på honom och har blivit hans favorit under den långa promotionturnén.

– Det är svårt att välja ett ställe, men vi var nyligen i Stockholm och det var otroligt vackert. Vi tog en båttur runt öarna och tittade på allt, det var verkligen fantastiskt, säger han under en intervju i tv-programmet Live with Regis and Kelly.

På onsdag är det Taylor Lautner och de andra Twilightstjärnornas tur att göra intryck på längtande fans.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0